Dørstokmila 2019

Da var det klart for årets første løp og det var Mikkel Berglund som skulle kjøre dette. Mikkel hadde knapt kjørt slede, men hadde kjørt noe vogn på treningsamlinger den høsten. Mikkel og Monica kom til Fjellvik på fredagen slik at vi fikk en gjennomkjøring med sleden på lørdagen før søndagsløpet. Treningen gikk bra og hundene hadde allerede 2 mil i beina løpshelgen og Mikkel hadde fått like mange mil bak sleden før startskuddet gikk på Gåsebu.

Mikkel Berglund

Dørstokmila arrangeres av NSHK og holdes i det magiske hundekjøringanlegget til Hamar Trekkhundklubb på Gåsebu og tidlig søndags morgen var bilen pakket og Mikkel var klar. Det er noen tanker som går igjennom hodet når man skal sende ut en gutt på 16 år for første gang foran en slede i et løp. Vi hadde gitt Mikkel alle beskjeder og føringer som var mulig å gi og nå måtte han klare seg selv. Hundene hadde respondert godt på trening og den symbiosen Mikkel skaper mellom seg og hundene gjorde meg trygg på at dette skulle gå greit og greit gikk det.

Vi fikk stallet opp hunder på Gåsebu og jeg og Mikkel registrerte han til løpet. Det var en meget god stemning på Gåsebu denne søndagen og det var samlet seg mange hyggelige og kjente mennesker. Hundene fikk mat og vann og virket tilsynelatende i godt mot. Mikkel var langt roligere en meg når vi satt hundene inn i spannet og det var med trygghet og kontroll han førte hundene til startstreken. Jeg tror nok at mor-Monica kjente litt på det samme som meg når vi sendte gutten over startstreken og inn i det ukjente. Jeg var glad for det var en relativt kort distanse for minuttene blir lange mens vi ventet og godt er det at Monica har god kontroll på sine sønner for «finn min iphone» ble nyttig brukt frem til Mikkel passerte målstreken av to (ialefall en) relativt stresset teamleder.

Mikkel og hundene
Foto: Per Sverre Simonsen

Vi måtte ikke vente lenge for Mikkel kom tilbake langt fortere enn jeg hadde turt og drømme om. Etappen hadde godt som en drøm og minus litt linesurr og en overraskende forbikjøring så hadde det godt på skinner hele veien. Mikkel hadde ført hundene fra start til må med den største respekt og godt lederskap. Jeg må berømme Mikkel for den utrolig roen og det gode anlegget han har med hundene. Videoen under beviser det med glans da han jobber hundene frem med et helt eget språk. Jeg er utrolig imponert over denne gutten og håper han har lyst til å prøve seg igjen for dette ligger naturlig til han. Han kjørte inn på en meget godt tid og det med hunder som allerede hadde gått 2 mil dagen før. Vi må ta vare på slike talenter om sporten skal vokse, for det er gutter som Mikkel som som skal ta sporten inn i fremtiden. Som teamleder for laget er jeg utrolig imponert over den jobben Mikkel gjorde på dette løpet. Det står så mye respekt av og kaste seg med på noe som er både ukjent og vanskelig. Når du da gjennomfører på det nivået som Mikkel gjorde er det bare å ta av seg hatten.

7.30 er Mikkel Berglund

I dag har vi hatt den første individuelle treningssamlingen og første ut var Gilly, Mikkel Berglund og Monica Berglund som skal ta juniorene våre igjennom Dørstokkmila og distansen for hunder under 24mnd. Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta av meg hatten for deg i dag Mikkel, noen har bare et naturlig talent og en sterk mental tilstedeværelse med hundene, den noen er helt klart deg 🙂 Fantastisk jobb du har gjort med alle sammen. Det ble 2,4 mil, halvparten før bållunsjen med ribbe og sjokolade. Vi gleder oss veldig til å få deg bak sleden på snø, noe jeg er 100% sikker på at du vil mestre med glans😍😍😍 Nå er det bare for resten av gjengen som skal kjøre i vinter å booke en helg for trening her i Elverumskogen. Vi er klare ❤️❤️❤️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🐶🐶🐶

Jeger Bjørnson, Facebook 17.11.2018Fra lørdagstreningen
Oppstalling Gåsebu
Målgang og chippkontroll