«Sirkus Jegaro» er konkurs, så nå kan vinteren komme…

Flokken på trening i Kynndalen

Det skjer mye i Sørskogbygda i disse dager. Vi har nå hatt en vår med to nye lederhunder som har løftet spannet en god del og samtidig har våre valper fra 2019 kullet fått to meget gode mentorer. Lyanna, Moste og Vita viser særdeles gode tendenser i selen, med godt fokus og høy arbeidskapasitet. Vi teller nå totalt ti hunder og jeg har måttet utvide hundegården og oppgradere sofaen.

Vi har nå gode treninger og jeg ser veldig frem til høsttreningen. Med økende tempo og styrke i spannet har jeg til vinteren lyst til å sette noen personlige mål . Det store målet vil bli å kunne fullføre to ganger fem mil på NSHK sin vintersamling. Utover dette så planlegger jeg å både trene og kjøre endel løp på Gåsebu denne sesongen. Jeg merker nå at det ikke lenger er like lett å ha med seg familiehundene i teamet uten slakke bakliner og stramme nakkeliner. En konsekvens av dette er at det vil kreve langt mer samkjøring og trening på de hundene som ønsker å være med. Jeg må jo bare tenke at det betyr at den faste gjengen har hatt en sterk økning i form og ytelse i selen. Som et resultat av dette tror jeg at vi fremover vil se et team som satser bredere på fellessamlinger og løp som vi deltar på. Jeg har et sterkt ønske om å få se flere av våre hunder i både nordisk og snørekjøring. For vi er et team som inneholder mennesker med mange ulike aktiviteter for våre hunder fra lange ekspedisjoner og kløvturer til pulk, nordisk, snørekjøring og snøreløping. Fellesnevneren er at vi alle elsker naturen.

Anneli med Swix og Talisa opp på Norges høyeste fjell.

Nytt av året er også at hundene vil bli endel av satsingen til hundelinjen på Jønsberg Videregående Skole. Jeg går inn som yrkesfaglærer for hundepartiet. Dette vil medføre ytterligere treninger hvor hundene må lære seg å forholde seg til flere ulike mennesker og miljøer. Dette er noe jeg ser enormt frem til. Dette vil også gi økt alternative former for aktivitet med villmarksturer og friluftsrelaterte aktiviteter for hunder og folk.

Jønsberg VGS kjører hundespann.

Det har tidvis de siste årene følt som jeg har vært sirkusdirektøren for en flokk firbeinte klovner som synes det er festlig med litt ablegøyer når man har begynt å bli litt slitne på trening. Det har vært utilsiktede turer på hestejordet og stupekråkekonkurranse i grøftekanten. Jeg har måtte tåle noen turer i elven og kroppslig lavtflyging over asfalten med passende 20 i nedslag. Det er nå enormt deilig og melde oppbud av «sirkus Jegaro» etter ankomsten av de to enormt dyktige og godt trente lederhundene Frekke og Aris. Jeg tror nok at alle som har begynt med hundekjøring har opplevd dette og vi har nok alle hatt en bærtur eller to på det lokale hestejorde eller en utilsiktet elgjakt i skogens mulm og mørke. Det er ikke uten grunn at hundefolket med mose i skjegget anbefaler å ta inn rutinerte hunder tidlig.

Lady Aris og Lord Frekke av Italia.

Jeg føler at nå er vi klare for å ta dette videre og med ni hunder i trening og full trøkk i hundekroppene føler jeg meg optimisme for årets sesong. Det er utrolig deilig å jobbe med passeringer av folk, fe og hunder uten at man skal trenge tigerbalsam i skulderpartiet etter treningene. Nå kan høsten og vinteren bare komme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s