Lady Aris av Italia

Lady Arris av Italia ble kjøpt inn som lederhund i vår flokk i 2020 og hun vist seg som en meget dyktig lederhund som i dag har hovedansvaret for en av våre valper fra 2019-kullet i trening. Arris har gått hele livet i langdistansespann og er en solid kommandoleder.

Linjene til Aris er fra Vikerkollen Siberian Husky Kennel og fra Isslottet Siberian Husky Kennel. Begge kennelene har stamlinjer i sin linjeutvikling fra Vargevass, mens hos Vikerkollen kommer det i tillegg inn Anadyrlinjer i Arris og hos Isslottet den sibirske huskyen Buran Amurski som ble hentet fra urbefolkningen i Russland og fikk stamtavlen sin registrert i Tyskland. Buran Amurski er fra linjene til Sergej Solovyev, som rekrutterte hundene sine fra Djukotka. Solovyev hundene var også en del av Seppala sin avl i Canada.

Arris er en meget bra trekkhund som yter meget godt i spannet. Arris er en godt bygget tispe med godt løpesett. Hun har et godt trav, men er litt kort i ryggen. Hun har gode poter og pelse, et veldig rolig gemytt og fungerer godt i flokken. Hun er veldig kontaktsøkende og sosial. Hun har en utmerket av-knapp mellom treningsøktene. Arris spiser veldig godt.

Arris kommer fra en oppdretter som utelukkende satser på langdistansekvaliteter hos hundene og dette er en urokkelig rød tråd i i avlen av hans sledehunder. Dette er hunder som blir testet svært godt i arbeid og selekteres deretter.