Lord Frekke av Italia.

Lord Frekke av Italia ble kjøpt inn som lederhund i vår flokk i 2020 og har vist seg som en meget dyktig lederhund som i dag har hovedansvaret for en av våre valper fra 2019-kullet i trening. Frekke har gått hele livet i langdistansespann og prestert meget bra. Frekke er far til et kull her hos oss.

Linjene til Frekke er fra Vikerkollen Siberian Husky Kennel og fra Isslottet Siberian Husky Kennel. Begge kennelene har stamlinjer i sin linjeutvikling fra Vargevass, mens hos Vikerkollen kommer det i tillegg inn Anadyrlinjer i Frekke og hos Isslottet den sibirske huskyen Buran Amurski som ble hentet fra urbefolkningen i Russland og fikk stamtavlen sin registrert i Tyskland. Buran Amurski er fra linjene til Sergej Solovyev, som rekrutterte hundene sine fra Djukotka. Solovyev hundene var også en del av Seppala sin avl i Canada.

Frekke er en meget bra trekkhund som yter meget godt i spannet. Han kan til tider yte litt for mye i starten. Frekke er en godt bygget hannhund med godt løpesett. Han har gode poter og pelse, et veldig rolig gemytt og fungerer godt i flokken. Han er kontaktsøkende, lydig og sosial. Han har en utmerket av-knapp mellom treningsøktene og han binder seg veldig til flokkleder. (Hundefører). Han er enkel å korrigere og lærer fort. Frekke spiser veldig godt, med unntak av under løpetid. Da er det helt andre ting som står i hodet på den spreke gutten.

Frekke kommer fra en oppdretter som utelukkende satser på langdistansekvaliteter hos hundene og dette er en urokkelig rød tråd i i avlen av hans sledehunder. Dette er hunder som blir testet svært godt i arbeid og selekteres deretter.